معرفی و اهمیت پرداختن به آینده مدارس

چه نیروهایی باعث تغییرجامعه میشوند؟ نیروهای قدرتمندی مثل جهانیشدن، پیشرفت در فناوری اطلاعات، انفجار دانش ، تغییر در مفهوم کسب دانش، تعریف یادگیری، چندفرهنگگرایی، پستمدرنیسم و… . مدارس نیز از این تغییرات مصون نیستند. وقتی به مدارس قرن بیستویکم نگاه کنیم، متوجه میشویم شباهتها با مدارس قبل در حال محو شدن است. با ظهور تکنولوژی خیلی چیزها تغییر کرده است. فناوریهای نوین نقش مهمی در آموزش ایفا میکند. مدرسه آینده شبیه ساختمان نیست، بلکه فرهنگ توسعه شایستگی است.فرهنگی آموزشی است که نقش فعالی در روند توسعه جامعه اطلاعاتی دارد. مدارس و مؤسسات آموزشی به توسعه همه جانبه تعلیموتربیت و رهبری آموزشی جدید نیاز دارند.
دنیای آینده، دنیای فناوری و ارتباطات است. در آینده، هوش مصنوعی نقش مؤثری ایفا میکند. با قدرت پردازش بیسابقه دستگاههای تلفن همراه، گسترش به ظاهر بیپایان ظرفیت ذخیرهسازی و دسترسی نامحدود به اطلاعات، ما با چشمانداز بسیار متفاوتی برای آموزش مواجه هستیم. ما همچنین با چشمانداز بسیار متفاوتی برای اقتصاد نیز روبرو هستیم، زیرا بسیاری از مهارتهایی که قبلاً به شغل پردرآمد تبدیل میشدند با تغییر دیجیتال سیستمهای تولید ناپدید میشوند. وقتی به آینده ای متشکل از وسایل نقلیهی خودران، روباتیک پیشرفته، اینترنت اشیا، چاپ سه بعدی مواد جدید و حتی اندام ها و اعضای بدن مشتق شده از بیولوژیک فکر می کنیم، برخی معتقدند که ما به آینده ای اتوپیایی می رویم که در آن زندگی ما همیشه ساخته خواهد شد. همچنین در این دوران روابط نقش متفاوتی پیدا کردهاند. به عنوان مثال شما میتوانید به دورههای مرتبط با سرتاسر دنیا متصل شوید. همان طور که در دنیای امروز بسیاری از مشاغل از بین رفتهاند و جای خود را به دیگر مشاغل دادهاند. بنابراین آموزش نیز باید مبتنی بر دنیای آینده طراحی شود.
دوران مدرسه، بهترین دوران برای یادگیری است. اگر ما کاری نکنیم ساختار مدرسه از بین خواهد رفت. نگرشها و تفکرها باید پرورش بیابند تا بچهها برای دوران آینده و محیطهای شغلی آن زمان آماده شوند. امروز باید به آینده مدرسه فکر کرد. اینکه مدارس موفق در جهان اکنون چه رویکردهایی دارند و کدام رویکردها از بین خواهد رفت.
دیدگاهتان را بنویسید